MuhasAbAh Diri KIta


"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya."

Monday, June 30, 2014

Mendekati 30 minggu Mengandung

Ohmaiiiii...Alamdulillah....sekarang bby qaseh dah mendekati 30 minggu dah...perut pon da stat nampak even pakai bj besaq...(,")

stat masuk minggu 28 org2 tuo kata da bole beli barang2 baby utk preparation awal if bby nak kuaq awai...jenuh pn supik tahan nafsu untuk xbeli barang2 qaseh sampai masuk 7 bulan baru nak beli...Tengok!!!betapa i berpegang pada kata2 org tua dulu2....depa kata xberapa baik beli bj awai2 sbb macam2 boleh jadi...tp tiap kali sopping mesti ushar da sume brg bby...gedik tahap gaban nk beli tapi kena SABAQ.....

Masuk 28 minggu kami da stat beli sikit2 barang ( ceh, kalu en telap baca mesti dia cakap SIKIT????) Actually kami mmg menyimpan dari awal ag duit untuk beli brg2 qaseh..so xada masalah untuk belanja brg2 keperluan qaseh sbb duit dah ada...Nanti la i update brg2 ape yg da beli...

Checkup untuk 28 minggu ni pon da berbeza la...nurse makin amik berat..ye la sbb baby da besaq...2 bulan ag kot nak melihat dunia....stat 28 minggu ni la Pn supik kene berposa utk minum ayaq kegemaran kami iaitu AYAQ GULA...i suke suke sangat!!!!!kali ni minum satu bilik ngan kakak psyco...actually xde la teruk sgt rasa ayaq tu..ok je sbb pn supik da biasa minum manis kot...Tetibe kakak tu dok wekwek la plk...br stat minum...apa ag Pn supik turut terpsyco la...tp buat2 pekak je.gagahkan mental n jiwa...4 teguk abes satu cawan..wengweng jugak la...lama2 wekwek gak ngan kakak tu...

Umpama kita dok minum ayaq gula..tambah sket rasa ubat..mmg terbaek!!!!
AMARAN KERAS: Nk minum ayaq tu jgn ada org yg wekwek depan kita...nanti kita terikut..Kalu wekwek kena mnm ag sekali..Korang nak????

Da stat kira gerakan dah sekarang (,") Asai gerak je cepat2 pn supik tick kat buku merah....cukup 10 gerakan tu adalah terbaek...9 pagi smpai 9 malam....Awal2 qaseh excited gerak2 kekadang petang da cukup 10x gerakan...Tapi masuk bulan posa ni qaseh pon puasa gerak..lepas berbuka br aktif...bile gerak excited tu hanya allah saja yang tahu...Alhamdulillah....

xde la smpai cmni skli bby gerak klu br 7 bulan
AMARAN : If xrasa gerakan 4 jam tu cepat2 g tanya dokter kenapa...Jangan biaq..Macam2 boleh jadi bile bby xgerak

Ni contoh tanda gerakan baby....Aktif bby ni kol 2 cukup 10 x gerak...huhuhuhu
Dan sekarang, pantang ada masa terlebih, asik soping baju qaseh je...Bukan sengaja..terbeli sume tu...hehehehhe...baju pon da stat wrna2 pink...kalu x kami amik langkah selamat beli warna neutral...tp bj warna neutral beli gak untuk adik2 qaseh lps ni...mn tau 2nd bby kuar nanti arjuna plk..leh pakai bj kakak dia kan..


Benda ni slalu wat i tekejut..Amik darah sket je kalu checkup biasa.....
Checkup plk da bertukar kepada setiap 2 minggu..kalu dulu sebulan sekali.....setiap 2 minggu ni la membuatkan pn supik lemaih sket sbb kn jg berat badan jgn bagi naik sgt mendadak..satg kena beleteq ngn nurse..Macam2 kene maintain sbb 2 minggu je cheq benda yg sama..berat satu hal, bacaan HB satu hal ag...sbb setiap kali checup kn chek HB turun ke naik ke maintain ke...yang lepas HB pn supik naik!!!!!!!!seronok.....next checup xtaw la....


1 comment:

  1. welcome si pinky Qaseh.... Welcome to my club....

    ReplyDelete

MuhasaBah Diri Bersama

"Sekiranya seorang manusia dipanggil sebagai seorang penyapu sampah, dia harus menyapu sama sepertimana Michelangelo melukis atau Beethoven memainkan muziknya, ataupun Shakespeare menulis puisinya. Dia harus menyapu dengan begitu baik sekali sehingga semua yang terdapat di syurga dan dunia akan berhenti dan berkata disinilah tempat tinggal seorang penyapu sampah yang paling hebat, yang telah melakukan kerjanya dengan baik sekali."

"Orang yang cekal dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi, tidak pernah merasa terancam dengan perkataan atau perbuatan yang remeh dan tidak disengajakan. Sebaliknya mereka akan menumpukan perhatian ke arah mencapai matlamatnya."

Yang Ni POn MeNarik Jugak UntuK KoRanG BaCa