MuhasAbAh Diri KIta


"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya."

Wednesday, January 8, 2014

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!


Blog Pn supik asalnya En Telap yang punya..Maklumla zaman jahiliah dulu Pn Supik xtaw menau pasai blog2 ni..Makan2 kami taw la!!!!!!! Akhirnya setelah dapat input dari Cik DHHassan ni akhirnya blog ni kembali hidup dan kembali malatop....

Ape yang menarik pasai Blog SUPIKTELAP ni????

Apa itu SUPIKTELAP???
kalu org ganu n Johoq kompom taw apakah menatang ini. SUPIK adalah plastik. Org ganu la pangei...TELAP is bekas yang kedap udara yg digunakan utk mengisi barang....n Perkataan TELAP tu la yang membuatkan Pn Supik petama kali jatuh hati dengan bahasa org tua sangat oleh En Telap bila first kuar dating dia gunakan bahasa ni...Sangat la org tua...cakap je la bekas...ini TELAP!!!!!
So, i lahir tganu n En Telap lahir Johoq maka kami gunakan dua perkataan ni.

Ape ade dalam blog ni??
Xdak pape yg menarik pon..Cuma cite vavavavavooooommmmmm je..( bukan kami cakap.orang lain cakap) Cite update psl kitaorang....pasal kehidupan ktorang....Xde update pasal kawen2 ni...tp info pasal cari publisiti psl kehidupan kami banyak lah!!!!!!hohohohohohohohoho

Cerita sedey ade, cite teruja ade, cite belagak pon hade!!!!!!!!

Slamat menjamu otak anda ok!!!!

Babai....
Abg Telap, i sayang u.....

53 comments:

  1. terima kasih sebab sudi join segmen Mak Dara ni ye.. Mudah2an dapat menaikkan trafik sesama kita dan yg paling penting dapat mengukuhkan ukhwah antara kita insyaa allah..

    ReplyDelete
  2. Selamat bersegmen ;)

    http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  3. singgah sini :)

    http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  4. wah loghat gitu hehe
    http://www.terbaek.net/2014/01/09/jom-naikkan-trafic-blog-2014/

    ReplyDelete
  5. dari segmen mak dara
    http://www.kisahsidairy.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  6. kunjungan balas dari segmen yang sama..

    dan follow sini. :D

    ReplyDelete
  7. masa memula kawen 13 thn yg lampau, bekas mertua soh amek supik kat dapor..pueh selongkaq, mana laa sumpit nie...ghupernya plastik..hahahha...

    kutub utara?...hengatkan org utagha tadi....baru nak habaq, kita sekapai...kekekeke...

    dtg dr segmen yg sama....selamat berkenalan dik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lahir ganu..tapi 25 taon ddk penang..kira utagha kacuk la nih!!!!slmat bekenalan!!!!

      Delete
  8. Assalamualaikum...
    Salam Ukhwah Fillah ..
    TERJAH sini dr Segmen Yang Sama & FOLLOW SINI #14
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  9. salam kenal..salam ukhwah, datang bertandang dari segmen yang sama...follow sini ye...

    ReplyDelete
  10. Hi, sy singgah ni dtg dari segmen mak dara. hehe :D

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum..Singgah dari segmen Mak Dara.Jemput singgah ke blog :)

    http://www.azhafizah.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

    Semoga dapat berkenalan dengan lebih ramai lagi.

    ReplyDelete
  13. datang jalan-jalan dari segmen yg sama.. salam perkenalan, jemput singgah blog dyla juga ye : hello-dylavella.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum,datang dr SEGMEN MAK DARA! singgah dan follow sini.moga perkenalan ini boleh mengeratkan lg ukhwah kita sesama blogger.Amin.

    ReplyDelete
  15. Hi sy BW ke sini pg2. dan dah follow sekali dari segmen Mak Dara smlm =)

    ReplyDelete
  16. Singgah dari segmen yang sama. =)

    http://zack-hoya.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html?showComment=1389315945965#c7955046344653586447

    ReplyDelete
  17. Dtg dari segmen MD. Naikkan trafik disini & follow.

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  18. datang dari segmen yg sama..salam ukhwah.. :-)
    http://thescreammer.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  19. Dtg dari segmen MD. Naiikan trafik disini & follow.

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  20. salam... mia datang dari segmen yang sama... dan follow sini. salam kenal ya..

    http://www.mialiana.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  21. singgah dr segmen mak dara http://www.phat.my/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html tq

    ReplyDelete
  22. salam perkenalan.
    datang singgah dari segmen yang sama.
    follow done.
    wish you all the best.

    http://www.syuhada1981.com/2014/01/segmen-jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  23. salam tuan tanah ;)
    kunjungan hormat dari http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    sudah menjadi pengikut setia blog ini. keep blogging dear =)

    ReplyDelete
  24. datang menjalinkan persahabatan :)

    http://cekjejaricomel.blogspot.com/2014/01/segmen-jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  25. Salam Perkenalan, Datang melawat ke blog comel ni. Hehe. Datang dari segmen yang sama. Jemput singgah ke Blog saya. :)
    MZG

    ReplyDelete
  26. Weeee....datang sini hehe dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete
  27. YB singgah dari segmen yang sama. baru berpeluang tinggal jejak dan komen di sini.

    TQ.

    http://yangbaik.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  28. Salam perkenalan..
    Singgah blog walking disini

    http://ainimrashihah.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  29. Salam Ukhwah....


    http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum... dari segmen mak dara.. singgah dan follow sini .. moga perkenalan ini boleh mengeratkan lagi hubungan ukhwah sesama kita :)

    http://arinacamaro.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum....mama dtg dr segmen yg sama...:)

    ReplyDelete

MuhasaBah Diri Bersama

"Sekiranya seorang manusia dipanggil sebagai seorang penyapu sampah, dia harus menyapu sama sepertimana Michelangelo melukis atau Beethoven memainkan muziknya, ataupun Shakespeare menulis puisinya. Dia harus menyapu dengan begitu baik sekali sehingga semua yang terdapat di syurga dan dunia akan berhenti dan berkata disinilah tempat tinggal seorang penyapu sampah yang paling hebat, yang telah melakukan kerjanya dengan baik sekali."

"Orang yang cekal dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi, tidak pernah merasa terancam dengan perkataan atau perbuatan yang remeh dan tidak disengajakan. Sebaliknya mereka akan menumpukan perhatian ke arah mencapai matlamatnya."

Yang Ni POn MeNarik Jugak UntuK KoRanG BaCa