MuhasAbAh Diri KIta


"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya."

Monday, May 26, 2014

CheckUp Lagi ( 6 bulan sudah)

wah2...seminggu lagi genapla kandungan kami 6 bulan...Alhamdulillah...syukur kepada Allah. Arini checkup kat Pusrawi Kota Damansara. Ohmaiiii berat naik 3 kg dlm sebulan?????What da fish!!!!! makan banyak sikit skrg sbb malam2 Pn supik masak untuk ensek Telap.So xkan la beliau sorg je makan kan???sblum beliau kursus kat CIAST i mkn tghari je..mlm mkn ringan2 je..tu maintai 1 kg je nek sebulan. Ohmaiiii kene amik langkah baru ni.bahaya kalu naik berat melampau2 ni utk org ngandong.

Tekanan darah pon agak tinggi. Pn supik rasa badan agak kurang rest la lately..bz ngan aktiviti harian..br settle candy corner project kt wedding shima pastu jalan2 tgk brg bby....(malam2 nanges sbb kaki kejang!!!) mujuq ensek telap ada tolong urutkan.

Checkup tadi doc da kompomkan yang bby dlm perot ni gugurl...So jadik la kami nk panggil beliau QASEH ( ala2 cite cinta taj mahal setiap sabtu ahad kol 8 pagi, wawa zainal belakon.Hopefully bby QASEH secantik dia gak la).. Mmg ada plan nak pangil bby kalu gugul ngn nama ni..Tp kalu boy, pgl nama sebenar dia je la.

So, xsabar rasanya nk hias bilik QASEH n beli barang2 QASEH. Tapi xnk la matchkan QASEH ngan warna pink!!!TYPICAL WARNA BBY GURL sangat....emm agak2 wrna ape yg sesuai kan....Tunggu je la QASEH kuar nanti.

"Ya allah, kau peliharakan lah kandungan ku ini selama mana ia berada dalam perutku.Rupakan atau bentukkan  lah ia yang ada di perutku dengan rupa dan bentuk yang baik dan sempurna dan tetapkan lah hatinya dengan iman kepada engkau dan rasul."

"Ya allah, keluarkan lah ia dari perutku dengan selamat dan mudah dan jadikanlah ia sehat dan sempurna akalnya dan pandai alim dan sentiasa beramal. Panjangkanlah umurnya, sihatkan badanya, baikkan akhlaknya, fasihkan lisannya, baguskan suaranya membaca alquran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta Alam"

Amin....

No comments:

Post a Comment

MuhasaBah Diri Bersama

"Sekiranya seorang manusia dipanggil sebagai seorang penyapu sampah, dia harus menyapu sama sepertimana Michelangelo melukis atau Beethoven memainkan muziknya, ataupun Shakespeare menulis puisinya. Dia harus menyapu dengan begitu baik sekali sehingga semua yang terdapat di syurga dan dunia akan berhenti dan berkata disinilah tempat tinggal seorang penyapu sampah yang paling hebat, yang telah melakukan kerjanya dengan baik sekali."

"Orang yang cekal dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi, tidak pernah merasa terancam dengan perkataan atau perbuatan yang remeh dan tidak disengajakan. Sebaliknya mereka akan menumpukan perhatian ke arah mencapai matlamatnya."

Yang Ni POn MeNarik Jugak UntuK KoRanG BaCa