MuhasAbAh Diri KIta


"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya."

Wednesday, November 20, 2013

Hadiah (GIFT) dari sumber alam

Ohkey...

Mesti kusut pikiran uolls semua untuk cari hadiah untuk someone dengan bajet yang ciput tapi sangat lawa dan bermakna....Selalu asal nama hadiah je mesti nak cari yang vavavooom punye kan...PERFUME la, HANDBAG mahai la, MUNGE la, PAKAIAN la...tp sume nak atas RM50 hengget dengan harapan si penerima hadiah akan hargai hadiah mahai uolls tu..

SEbenarnya tak!!!!walaupun murah if barangan yang kita bagi tu memberi manafaat kepada si penerima hadiah itu sudah menjadikan barang tersebut mahal di kacamata si penerima. Kat sini Pn Supik nak kongsi sesuatu yang bole dijadikan hadiah...

BEG!!!!ag hebat dari beg COACH yg menjadi idaman tp masih xkesampaian untuk dimiliki....Beg ini dibuat dari Kenaf uolls..Sumber alam ok....Hasil kretif ni adalah dari Lembaga Kenaf dan Tembakau ..Tahan taw beg ni.Pn supik da penah beli 2 tahun lepas....beg ni still in a good condition....

Mana nak dapat????? slalu exhibition seperti MICCOS adalah yang melibatkan agensi-agensi bawah KPPK (MPIC)...macam MAHA la....yang slalu buat dwi tahunan di MAEPS, serdang....Sape dgr radio korang akan dgr a benda nih...tapi baru je selesai MICCOS 2013...korang bole tunggu dua tahun lagi...

Meh tengok!!!!!!!


Macam santek je macam santek je

Macam cute je macam cute je

macam cute je mcm comei je

Pencil box and coin beg pon hade....


sape nak bole gak terus buat tempahan. Klik sini

Babai
Pn Supik Sayang En Telap

1 comment:

  1. Santek sangat, kami pon beli. beli tiga tau....
    hahahaha

    ReplyDelete

MuhasaBah Diri Bersama

"Sekiranya seorang manusia dipanggil sebagai seorang penyapu sampah, dia harus menyapu sama sepertimana Michelangelo melukis atau Beethoven memainkan muziknya, ataupun Shakespeare menulis puisinya. Dia harus menyapu dengan begitu baik sekali sehingga semua yang terdapat di syurga dan dunia akan berhenti dan berkata disinilah tempat tinggal seorang penyapu sampah yang paling hebat, yang telah melakukan kerjanya dengan baik sekali."

"Orang yang cekal dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi, tidak pernah merasa terancam dengan perkataan atau perbuatan yang remeh dan tidak disengajakan. Sebaliknya mereka akan menumpukan perhatian ke arah mencapai matlamatnya."

Yang Ni POn MeNarik Jugak UntuK KoRanG BaCa