MuhasAbAh Diri KIta


"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya."

Monday, March 24, 2014

Dalam Kenangan MH370"Al-Fatihah buat penumpang-penumpang dan anak kapal yang terlibat dalam tragedi MH370 8 Mac 2014. Sesungguhnya Allah lebih sayangkan kalian."

Bagi yang msih hidup, teruskan kehidupan tanpa pernah lupa untuk sedekahkan al-fatihah walaupun kejadian ini akan berlalu untuk tahun-tahun berikutnya..Pn supik yang tiada kene mengena pon dah terasa kesedihan ni, inikan pulak ahli keluarga yang terlibat....BERTABAHLAH...sesungguhnya kita tak tahu apa yang Allah akan berikan kepada kita kelak.

Sebenarnya kapalterbang dah jadi benda penting Pn Supik sekarang ni..Sebabnya hanya ini sahaja transport yang digunakan untuk En Telap pulang ke semenanjung dan Pn supik ke Sarawak. Benda ni sebenarnya buat Pn Supik bertambah risau....Tapi kita kena redha dengan setiap ketentuan Allah...Kan???

Ape yang Pn Supik harap, kejadian seperti ini xberlaku pada diri Pn Supik.Kita hanya berdoa dan Allah yang tentukan segalanya. Doa Pn Supik sentiasa bersama sepanjang perkahwinan jarak jauh kami yang menggunakan kapal terbang ni. 

No comments:

Post a Comment

MuhasaBah Diri Bersama

"Sekiranya seorang manusia dipanggil sebagai seorang penyapu sampah, dia harus menyapu sama sepertimana Michelangelo melukis atau Beethoven memainkan muziknya, ataupun Shakespeare menulis puisinya. Dia harus menyapu dengan begitu baik sekali sehingga semua yang terdapat di syurga dan dunia akan berhenti dan berkata disinilah tempat tinggal seorang penyapu sampah yang paling hebat, yang telah melakukan kerjanya dengan baik sekali."

"Orang yang cekal dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi, tidak pernah merasa terancam dengan perkataan atau perbuatan yang remeh dan tidak disengajakan. Sebaliknya mereka akan menumpukan perhatian ke arah mencapai matlamatnya."

Yang Ni POn MeNarik Jugak UntuK KoRanG BaCa