MuhasAbAh Diri KIta


"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya."

Wednesday, August 28, 2013

Macam Mana Nak KURUS??????

Ha, soklan cepucemas mcm ni memey berat nak dijawab.. Ye la mulot dok bising tanya cmne nak kurus??bila nak kurus???all things bout KURUS tapi at the same tyme makan berkoyan-koyan...and all fast food.... veri da sad uolls....

Hambik nak sangat kuruih!!!!!
Ok cm mana nak kurus????secara traditional ( xakan suggest beli produk2 pelangsingan!!!!im promise)

1) Prepare Mental
    Mental kene kuat utk set yang kita nak kuruih..Jangan cakap je nak tapi buat nye TAK!!!! Hangin gak i
    bile tanya kita nak kurus cmne ek (tpi tangan penuh makanan, mulot menguyah 24 jam..AND all junk
    food) Kalau mental nak kurus xkuat!!!jangan cakap pasal kurus ohkey!!!!!!
   
2) Disiplin
    Disiplin kene kuat..Ala-ala askar la...cakap xmakan JANGAN makan...paham!!!!! ni jap makan pg je
    then jumpe org kalut canang "i ngah diet nak kurus taw...makan pagi je" eh last2 xsmpai seminggu amik
    lunch pulok...cukop seminggu makan malam pulok...adoiiiii...... Jangan cmtu....da cakap amik bekpest n
    xmakan malam buat bende tu smpai anda nampak perubahan diri anda.

Bising2 sgt nak kuruih aku tembak kang
3) Junk Food
     Ha, nak kuruih makan la banyak2 junk food ni...adoiii da sedia maklum kan mende ni akan mensumbang
     pada kegemukan...SO...........................skali skala boleh makan ( kang kemaruk plk nak makan sume
     nih..jadi sawan plk susah) tapi sebulan skali ok la....makan gak kan..rasa gak kan....


4) Bersenam
    Ha, ni xde anda still leh kuruih...tapi kuruih xsehat..xmo la cmtu kan...cantik luar santek dalam jugak..baru
    kita kuat melakukan ibadah kite sebagai hamba allah di muka bumi ini. xyah kalut nak amik masa smpai 2
    3 jam nak bersenam//20 minit sudah....kat umah pon bole ( tp jujur i sangat xpernah bersenam)
    ini je cara nak sihat luar dan dalam nak habaq mai....


seksi gile senaman

5) Semangat Kena Kuat
     Last skali, jangan hangat-hangat najis ayam....please la..semangat kena kuat..pekak kan telinga dan
     ikatkan mulot tu..kompom ade kawan2 yang panas hati bila tengok korang nak berdiet. Percayalah,
     diorang jeles je...sbb diorang xada keinginan untuk itu, so dia nak semua orang tiada keinginan itu...


All da best pada yang nak kurus!!! I always support u olls....




3 comments:

  1. hahahaha mulai esok tidak dibenarkan dinner. Tetttt

    ReplyDelete
  2. i xdiet,,so dinner leh amik tteeeetttttt

    ReplyDelete
  3. hahahaha, eh lau macam tu no lunch la.

    ReplyDelete

MuhasaBah Diri Bersama

"Sekiranya seorang manusia dipanggil sebagai seorang penyapu sampah, dia harus menyapu sama sepertimana Michelangelo melukis atau Beethoven memainkan muziknya, ataupun Shakespeare menulis puisinya. Dia harus menyapu dengan begitu baik sekali sehingga semua yang terdapat di syurga dan dunia akan berhenti dan berkata disinilah tempat tinggal seorang penyapu sampah yang paling hebat, yang telah melakukan kerjanya dengan baik sekali."

"Orang yang cekal dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi, tidak pernah merasa terancam dengan perkataan atau perbuatan yang remeh dan tidak disengajakan. Sebaliknya mereka akan menumpukan perhatian ke arah mencapai matlamatnya."

Yang Ni POn MeNarik Jugak UntuK KoRanG BaCa